woensdag 20 april 2016

Fika

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met patiëntenbehandeling. We hebben verschillende vakken; VUX (normale patiëntenbehandeling), OSK (TMD-patiënten), PED (kindertandheelkunde) en ORT (orthodontie). Alle vakken, op VUX na, doen we met een Zweedse medestudent i.v.m. de taalbarrière.
We merken dat ze hier eigenlijk met alle masterprofielen zoals wij die in Nijmegen kennen te maken krijgen. Zo doen ze hier allemaal endodontische herbehandelingen, uitneembare orthodontische voorzieningen en parochirurgie. Ze mogen zelfs een implantaat plaatsen. Een groot voordeel t.o.v. onze universiteit. Ook hebben ze beschikking tot een CAD/CAM milling machine.

Buiten het drukke leven op de universiteit is er ook af en toe tijd voor een feestje. Zo hadden we afgelopen vrijdag een gala op de universiteit. Ook hier hebben ze hun eigen gewoontes. Elk semester maakt hier een gek filmpje bij dit soort gelegenheden (zoals Sinterklaas bij ons gevierd wordt) en als je naar voren komt, moet je daarna je ondergoed laten zien. De nightclubs in de stad zijn ook zeker de moeite waard. Alleen ben je naast de entree van €20 (bij binnenkomst na 23.00) voor een biertje al gauw €7-8 kwijt.

Waar we echt gehecht aan raken, zijn de Zweedse Fika's (koffiepauzes). Overal in de stad is koffie met wat lekkers te krijgen en hier maken de Zweden ook maar al te graag gebruik van (en wij óók).










Geen opmerkingen:

Een reactie posten