zaterdag 20 februari 2016

Vertrek


Na meer dan één jaar voorbereiden en wachten was het gister eindelijk zover. Wij zijn om 7 uur vertrokken naar Schiphol. Na daar afscheid te hebben genomen, zijn we begonnen met onze reis.
Onze eerste vlucht bracht ons naar Stockholm. Door flink wat mist was onze vlucht ruim één uur vertraagd, maar dat mocht de pret niet drukken. Zoals je op de foto's kan zien is het landschap, maar vooral ook de temperatuur, anders! Ook merk je vrij snel dat de zon ongeveer 1 tot 2 uur eerder ondergaat dan in Nederland. Het zijn kleine dingen, maar hierdoor krijg je snel het gevoel ver weg te zijn van huis.
Daarna zijn we naar Kiruna doorgevlogen. Vlak voor de landing werd er omgeroepen dat we het noorderlicht zouden gaan zien! Een van de redenen dat we zo ver naar het noorden zijn gevlogen. En ja hoor, tijdens de landing werd het noorderlicht zichtbaar. Een beetje vaag dat was het helaas wel, maar direct een mooi begin van onze reis!
Bij aankomst hebben we de bus genomen naar het centrum en vervolgens een kwartier door de sneeuw lopen ploeteren met al onze bagage naar ons hostel (Yellow House Kiruna). Hier aangekomen hebben we uitgepakt en de dag laten bezinken onder het genot van een heerlijke whiskey; iets wat in Zweden onbetaalbaar lijkt.


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten