maandag 29 februari 2016

Husky en Stockholm!

De laatste dagen in het hoge noorden waren geweldig. We hebben meer mogen zien van de natuur en de omgeving door mee te gaan met een Moose-safari (Wouter), waar hij meer dan 20 elanden heeft weten te spotten en daarna zijn we met zn tweeën met huskies op pad gegaan!
We werden opgehaald door een medewerker van de kennel en wat bleek: er werkte daar meerdere Nederlandssprekende Belgen op de kennel! Erg handig om zo nog wat extra informatie van de omgeving te krijgen.
Wat duidelijk werd door kennis te maken met de bevolking ter plaatste, is dat het leven in Lapland een stuk relaxter is en vrijer. Men leeft meer met de dag en moet het vooral van het toeristische winterseizoen hebben. Mensen 'switchen' veel van baan en woonplek omdat ze hier geen druk, maar vrijheid voelen. Dit was dan ook de reden van onze Belgische begeleider om hier te gaan wonen.

Aangekomen op de kennel stonden de 'dogsleds' al klaar voor ons tussen de hokken van zo'n 90 honden. Het geluid, de geur en de speelse honden brachten ons meteen in de sfeer. Na een kleine omkleedronde mochten we plaatsnemen op onze eigen slee. We deelden samen een slee en konden halverwege ruilen. Zo kon je eerst genieten van de omgeving en daarna zelf de honden besturen.
Vanwege de sneeuwbuien (ong. 1 meter aan nieuwe sneeuw) die afgelopen dagen hadden plaatsgevonden waren de condities erg zwaar voor de honden. Het was een prachtige rit en in de 18km die we hebben mogen rond rijden hebben we voornamelijk genoten van de omgeving. Ten slotte hebben we de honden bedankt voor de fijne rit en daarna ze met eten beloond terug naar hun hok gebracht.

Zaterdagochtend zijn we aangekomen in Stockholm met de nachttrein. We verblijven hier in een studentencomplex genaamd Vårberg (spreek uit als: woarberj). Er is in de omgeving veel heuvelachtig groen te vinden en een hoop water.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten